Carne De vara Feluri principale Mancaruri

Caponata de dovlecei cu cimbru și piept de pui

48125736 - italian caponata with frying pan on a wooden background

Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, perfect pentru zilele de vară.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 căței de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • câteva crenguțe de cimbru,
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe roșii, fin feliate
  • 3 tije țelină apio, tăiate pe diagonală
  • 4 dovlecei, tăiați bucăți
  • 400 g roșii la conservă
  • 2 lingurițe  capere
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 4 piepți de pui fără piele

Modalitate de preparare:

  1. Pune-un sfert din usturoi, cimbru și o parte din condimente, împreună cu 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește timp de aproximativ 2 minute.
  2. Se încălzește uleiul rămas într-o altă tigaie.
  3. Adăugați ceapa și țelina, și se fierbe timp de aproximativ 10 minute până se înmoaie.
  4. Se adaugă dovleceii și restul de usturoi, apoi se prăjește timp de câteva minute să se înmoaie.
  5. Se adaugă roșiile, 1/2 cană cu apă, caperele, oțetul, stafidele și condimente.
  6. Se fierbe ușor timp de aproximativ 20 de minute până când preparatul formează un sos consistent.
  7. Între timp, se taie pieptul de pui în jumătate.
  8. Așezați-le între 2 straturi de hârtie de copt și aplatizați ușor cu un sucitor.
  9. Se încinge o tigaie și se freacă puiul cu ulei aromatizat cu cimbru și usturoi.
  10. Gătiți timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gătite.
  11. Se taie carnea de pui în fâșii și se servește alături de caponata.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE