Aperitive si salate De vara Legume Mancaruri Slowly Veggie Vegetarian

Cușcuș cu ardei iute by Jamie Oliver

Fiecare rețetă a maestrului bucătar Jamie Oliver este plină de culoare și gust.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 200 g cușcuș
  • 1 ardei iute roșu proaspăt
  • 1 legătură mare de pătrunjel sau mentă
  • 1 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Răsturnați cușcușul într-un bol mare, adăugând un strop de ulei de măsline și apă clocotită cât să îl acopere.
  2. Asezonați-l cu un praf de sare, acoperiți-l cu o farfurie și lăsați-l deoparte pentru câteva minute.
  3. Curățați semințele ardeiului iute și tocați-l mărunt.
  4. Mărunțiți fin majoritatea frunzelor de pătrunjel sau mentă și păstrați aproximativ 1 mână din acestea.
  5. Luați farfuria de pe cușcuș, adăugați pătrunjelul și ardeiul iute tocat, câteva linguri de ulei de măsline extravirgin și câte un praf de sare și piper.
  6. Stoarceți deasupra zeama de la 1 lămâie.
  7. Amestecați și afânați cu o furculiță.
  8. Gustați și mai adăugați condimente după gust.
  9. Serviți cușcușul ca și garnitură alături de o friptură.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE