De vara Feluri principale Supe si ciorbe

Minestrone cu fasole verde

Folosește legumele potrivite pentru o supă minestrone ideală în zilele de vară.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 ceapă, fin tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 morcov, fin tocat
  • 1 țelină apio, fin tocată
  • 2 linguri ulei de masline
  • 70 g pancetta
  • 1 frunză de dafin
  • 1 ½ l supă de legume/pui
  • 100 g paste mici, cum ar fi orzo
  • 300 g fasole verde
  • 100 g varză albă, tocată
  • 4 linguri pesto
  • pâine proaspătă, pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Prăjește ceapa, usturoiul, morcovul și țelina în ulei de măsline într-o cratiță mare până când se înmoaie, dar nu se rumenește.
  2. Scoateți legumele din tigaie și adăugați pancetta.
  3. Prăjește până când se rumeneste.
  4. Plasați pancetta într-o sită pentru a elimina excesul de grăsime.
  5. Se pune amestecul de morcov înapoi în tigaie cu pancetta și se adaugă frunza de dafin, condimente după gust și supa.
  6. Reduceți focul la mic, aduceți în punctul de fierbere și adăugați pastele.
  7. Când pastele sunt gata, adăugați fasolea verde.
  8. Gătiți timp de 3 minute, apoi adăugați varza.
  9. Fierbeți timp de 2 minute.
  10. Adăugați pesto la final și serviți cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE