De vara Feluri principale Supe si ciorbe

Minestrone cu fasole verde

Selecție de legume primăvăratice pentru o supă bogată în vitamine.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 ceapă fin tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 morcov, tocat cuburi
  • 1 tijă apio, tocată
  • 2 linguri ulei măsline
  • 70 g bacon tăiat cuburi (opțional)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 1/2 l supă legume
  • 100 g paste tip orzo
  • 300 g fasole verde
  • 100 g varză de primăvară, tocată mărunt
  • 4 linguri pesto
  • pâine proaspătă pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Prăjiți ceapa, usturoiul, morcovul și țelina într-o oală cu ulei de măsline.
  2. Mențineți pe foc mediu până când acestea se înmoaie.
  3. Scoateți legumele și căliți cuburile de bacon/pancetta.
  4. Când baconul se rumenește lăsați-l într-o sită să se scurgă de excesul de grăsime și adăugați în oală legumele peste care adăugați foaia de dafin, condimente și stocul de legume.
  5. Aduceți în punctul de fierbere și adăugați pastele.
  6. După 5 minute adăugați fasolea verde.
  7. După alte două minute adăugați varza tocată.
  8. Încorporați pesto înainte de servire.
  9. Serviți cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE