De vara Feluri principale Legume Mancaruri Slowly Veggie Tocanite Vegetarian

Năut cu legume de vară coapte

Tocăniță cu năut și legume de sezon. Vara are cele mai apetisante culori!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Năut cu legume

Porții: 4

Ingrediente:

  • 3 dovlecei, feliați grosolan
  • 1 vânătă, tăiată bastonașe de mărimea degetului
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 2 ardei roșii, tocați
  • 2 cartofi, tăiați cuburi
  • 1 ceapă tocată
  • 1 linguriță semințe coriandru
  • 4 linguri ulei măsline
  • 400 g roșii la conservă
  • 400 g năut la conservă, scurs și clătit
  • 1 legătură mică de coriandru, tocat mărunt

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 220 C .
  2. Amestecați toate legumele într-o tavă, excepție făcând roșiile și năutul.
  3. Amestecați cu semințele de coriandru și ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și amestecați.
  4. Răspândiți legumele astfel încât să fie într-un singur strat și introduceți tava la cuptor pentru 45 de minute.
  5. Clătinați o dată sau de două ori  tava până când legumele sunt prăjite și ușor maronii.
  6. Se adaugă roșiile și năutul într-o cratiță.
  7. Se aduce la un foc mic și se amestecă ușor.
  8. Adăugați amestecul de năut și roșii în tavă.
  9. Asezonați după gust, stropiți cu ulei de măsline apoi presărați coriandru.
  10. Se servește imediat cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE