De vara Fructe Prajituri si tarte Torturi

Pavlova cu căpșune

Acum este momentul pentru cel mai spectaculos desert al sezonului, pavlova cu căpșune.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

Pentru bezea:

  • 4 albușuri de ou
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 linguriță oțet din vin alb
  • 1 linguriță făină de porumb
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru topping:

  • 500 g căpșune
  • 200 g coacăze (opțional)
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 350 ml smântână pentru frișcă

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 150/130 grade cu ventilație.
  2. Montați hârtie de copt într-o tavă de cuptor, iar cu un creion trasați circumferința unui cerc.
  3. Bateți albușurile cu mixerul de mână, până când încep să formeze moțuri și să fie ferme.
  4. Încorporați zahărul lingură cu lingură până aveți o consistență lucioasă.
  5. Adăugați oțetul, făina de porumb și extractul de vanilie.
  6. Compoziția formată se montează în interiorul cercului trasat.
  7. Creați câte un crater în laturile mai mari.
  8. Introduceți tava în cuptor timp de 1 oră, apoi închideți cuptorul dar lăsați pavlova în interior să se răcească cu ușa ușor deschisă.
  9. Când bezeaua este complet răcită, tăiați căpșunele în jumătate, luați 100d de grame din acestea și amestecați-le cu coacăzele și zahărul pudră.
  10. Cu un blender mixați compoziția până la omogenizare.
  11. Răspândiți compoziția peste bezea și completați cu restul fructelor.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE