De vara Peste Restaurante

S-a deschis sezonul la calcan!

S-a deschis sezonul la calcan!

Pește marin, cu gust desăvârșit și consistență, calcanul este un pește preferat de amatorii de bucate alese. Pescuiți din Marea Neagra, tinuți la rece până în Capitală, primii calcani din acest sezon au ajuns la Cherhana. Pe malul Herastraului, la Ancora, calcanul are gust de mare, de vacanță.

IMG_1351-1

Calcaniera s-a întors în zorii zilei din larg, a descărcat minunăție de captura, care abia așteaptă să ajungă pe mâna lui Chef Florin Ivan și-apoi direct în farfuria tuturor pofticioșilor care se vor fi pornit să traverseze orașul zăpăcit de caniculă până pe țărmul Herăstrăului, pe terasă la Cherhanaua Ancora.
Gustul calcanului din Marea Neagră e inegalabil.

Dilema e una singura: ce să alegem din meniu? Calcan de Marea Neagră, servit întreg, cu toată frumusețea lui romboidală și pregătit la cuptor sau la plită, cu legume – ponderând dulceața și fibra peștelui cu legumele aromate?

Sau calcanul de Marea Neagră, porționat în bucăți de 400-500 g, gătit în chipul pe care fiecare și-l poate alege: prăjit, la plită, la cuptor, la grătar cu cărbuni, cu garnitura pe care fiecare și-o dorește alături?

PESTE-DE-MAREA-NEAGRA-83-1

Pentru cei care vor să găteasca și acasă o porție sănătoasă de calcan avem și un sfat:  carnea albă și dulce a calcanului capată un gust mai intens dacp e stropită cu ulei de masline si presărată cu frunze tocate de arpagic.

www.ancora-cherhana.ro

Facebook Comments

Daniela Niculi

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE