De vara Fructe Legume Salate

Salată de vară cu roșii și pepene galben

Ne gândim la vară tot timpul!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-5

Ingrediente:

  • 50 g castravete feliat
  • 80 g roșii cherry feliate
  • 20 g ceapă roșie, fin feliată
  • 15 ml ulei avocado sau măsline
  • 2 lingurițe oțet cidru de mere
  • sare și piper măcinat

Dressing:

  • 45 ml suc limetă
  • 15 ml sirop de arțar
  • un praf de sare
  • 15 ml ulei măsline

Pepene galben:

  • 500 g pepene galben feliat sau tăiat cuburi
  • 3 g mentă proaspătă

Modalitate de preparare:

  1. Adaugați castraveții, roșiile și ceapa într-un bol mic și stropiți cu ulei de masline, oțet de mere, sare și piper.
  2. Amestecați pentru a combina, apoi gustați și ajustați aromele după cum este necesar prin adăugarea de mai mult oțet pentru aciditate, sau sare și piper pentru gust.
  3. În continuare se pregătește dressing-ul prin adăugarea de sucului de limetă, sirop de arțar și sare de mare într-un bol mic, apoi bateți cu telul pentru a amesteca.
  4. Încorporați încet uleiul de măsline în timp ce amestecați pentru a combina cu telul.
  5. Gustați și ajustați aromele după cum este necesar.
  6. Adăugați pepenele galben într-un castron mare de servire și stropiți cu dressing apoi amestecați pentru a combina aromele.
  7. Apoi se adaugă salata de castraveti-roșii-ceapă și ornași cu mentă.
  8. Serviți salata imediat pentru a vă bucura de aromele fiecărui ingredient.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE