De vara Deserturi Prajituri si tarte

Tartă cu căpșune și alune

Crocant, cremos dar mai ales gustos. Un desert pe bază de căpșune și alune.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

Pentru crustă:

  • 140 g făină
  • 50 g alune
  • 100 g unt, tăiat cuburi
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș de ou

Pentru umplutură:

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 150 g smântână
  • 450 g căpșuni

Pentru topping:

  • 140 g caramele
  • 6 linguri lapte
  • 85 g alune decojite (prăjite)

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 190 de grade.
  2. Plasați făina și alunele într-un procesor de alimente și adăugați untul.
  3. Pulsați până obțineți firimituri fine, apoi adăugați zahărul și pulsați pentru încă câteva secunde.
  4. Se adaugă gălbenușul și 1-2 linguri de apă rece.
  5. Continuați să amestecați pentru a obține un amestec ferm.
  6. Frământați aluatul pe o suprafață presărată cu făină, apoi întindeți o foaie pentru forma de tartă cu diametrul de 23-24 cm.
  7. Tăiați cu ajutorul unui cuțit excesul de aluat.
  8. Acoperiți tarta cu o hârtie de copt și adăugați boabe de fasole.
  9. Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 15 minute.
  10. Eliminați hârtia și coaceți pentru încă 5-7 minute.
  11. Combinați caramelele și laptele într-un vas.
  12. Plsați vasul pe foc și încălziți ușor până când caramelele încep să se topească și obțineți un sos neted și lucios.
  13. Combinați brânza mascarpone cu zahărul pudră.
  14. Adăugați în acest amestec jumătate din cantitatea de căpșuni și smântâna lichidă pentru frișcă.
  15. Mixați pentru a avea o compoziție omogenă.
  16. Ungeți blatul cu două treimi din sosul de caramel și adăugați amestecul de mascarpone.
  17. La final decorați cu restul căpșunilor, sosul rămas și alunele prăjite.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE