Carne De vara Feluri principale Tocanite

Tocăniță de pui cu busuioc

După așa titlu aromat, să dezvoltăm cum trebuie!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Tocăniță de pui cu busuioc

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei măsline
  • 8 pulpe de pui
  • 1 lingură făină cu sare și piper
  • 2 ardei roșii, tocați
  • 12 cartofi noi, tăiați în jumătate
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml stoc de pui
  • 20 g frunze de busuioc
  • crutoane pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, antiaderentă.
  2. Tăvăliți pulpele de pui prin făina condimentată cu sare și piper, apoi adăugați-le în tigaie.
  3. Prăjiți la foc mare până devin aurii.
  4. Se adaugă ardeii și cartofii în cratiță  și se fierbe totul timp de 3 minute.
  5. Se toarnă vinul alb și supa de pui, apoi se asezonează  cu sare și piper.
  6. Se acoperă cratița și se fierbe timp de 20-25 de minute sau până când puiul este gătit.
  7. Se adaugă busuiocul și se fierbe timp de încă 5 minute.
  8. Se servește cu pâine crocantă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE