Aperitive si salate De sezon De vara Legume Vegetarian

Vinete la grătar cu sos de iaurt și mentă

În căutarea unei garnituri? O avem chiar aici.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 vinete mici, tăiate în felii
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 150 g iaurt natural
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 mână frune de mentă, fin tocate

Modalitate de preparare:

  1. Stropiți feliile de vinete cu ulei de măsline și puțină sare și piper, apoi amestecați intr-un bol.
  2. Se încălzește o tigaie tip grill  și se prăjesc feliile de vinete pe ambele părți până se înmoaie.
  3. Se lasă să se răcească ușor pe o farfurie de servire.
  4. Între timp, se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, usturoiul zdrobit și menta tocată într-un bol.
  5. Asezonați amestecul după gust.
  6. Stropiți vinetele cu dressing de iaurt și serviți la temperatura camerei.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE