Aperitive si salate De vara Legume Slowly Veggie Vegetarian

Vinete marocane cu năut

Meniu vegetarian, cu impact oriental!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Vinete cu năut

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2-3 linguri ulei măsline
  • 400 g năut la conservă, scurs și clătit
  • 1 buchet mic de coriandru, tocat
  • 1 ceapă roșie, fin tocată (opțional)

Pentru dressing:

  • 1 linguriță amestec paprika afumată și chimen
  • 1 linguriță miere albine
  • sucul de la 1 lămâie
  • 4 lingurițe ulei măsline

Modalitate de preparare:

  1. Feliați vinetele și așezați-le pe o tigaie tip grill sau chiar un grătar.
  2. Stropiți cu ulei de măsline, sare și piper și frigeți până când devin maronii.
  3. Întoarceți-le, stropiți din nou cu ulei, sare și piper și gătiți pentru încă 7 minute.
  4. Scoateți vinetele și tăiați-le în sferturi.
  5. Scurgeți năutul și clătiți-l, apoi amestecați-l cu vinetele, coriandru și ceapa roșie fin tocată.
  6. Într-un borcan combinați toate ingredientele pentru dressing, agitați bine și turnați amestecul peste bolul cu năut și vinete.
  7. Serviți împreună cu orez sau ca atare.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE