De sezon De vara Deserturi Fructe Slowly Veggie Vegetarian

Fructe coapte cu miere de albine și sos de portocale

Un desert ușor de vară, intens aromat și condimentat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 4 frunze de dafin
  • 2 batoane scorțișoară
  • 1 păstaie vanilie
  • 4 semințe de la 1/2 anason
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • sucul și coaja de la 3 portocale
  • 4 lingurițe miere de albine
  • 3 lingurițe zahăr muscovado
  • 6 piersici sau nectarine
  • 6 smochine
  • 25 g unt nesărat
  • biscuiți amaretti pentru servit sau înghețată de vanilie (la alegere)

Modalitate de preparare:

  1. Cu o zi înainte de a prepara, rupeți frunzele de dafin și scorțișoara în două sau trei bucăți pentru a elibera uleiuri și parfumuri.
  2. Se împarte păstaia de vanilie în jumătate și se extrag semințele cu partea din spate a unui cuțit.
  3. Se amestecă cu semințele de anason stelat și piper, coaja de portocală și sucul, mierea de albine și zahărul pentru a face un sos. Acoperiți și lăsați la rece.
  4. Cu o jumătate de oră înainte de servire: Se încălzește cuptorul la 200 ° C .
  5. Se taie piersicile sau nectarinele în jumătate și se îndepărtează sâmburii.
  6. Smochinele se taie în jumătate.
  7. Puneți piersici sau nectarinele cu fața în jos într-un vas de copt mare sau o tavă.
  8. Se toarnă sosul picant peste fructe și la final se adaugă untul.
  9. Coaceți în cuptor timp de 10 minute, se adaugă smochine și se amestecă fructele cu o lingură.
  10. Coaceți pentru încă 15 minute, stropind fructele cu sosul din tavă de 3 ori până la final.
  11. Se servește desertul cu înghețată sau creme fraîche și pricomigdale/biscuiți amaretti.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE