De sezon Legume Paste

Paste cu bacon și dovleac

Pastele, soluția perfectă pentru o cină rapidă și extrem de gustoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei  măsline
  • 140 g pancetta sau bacon tăiat cuburi
  • 1 ceapă mică, fin tocată
  • 25 g unt
  • 500 g dovleac, curățat, fără semințe și tăiat în cuburi
  • 20 g salvie proaspătă
  • 400 g paste făinoase (tip penne)
  • 25 g parmezan + extra pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește o cratiță, se adaugă ulei de masline doar 1 lingură și pancetta sau bacon, apoi se fierbe timp de câteva minute.
  2. Se adaugă restul de ulei și ceapa. Gătiți timp de 5 minute, până când ceapa se înmoaie, iar pancetta este crocantă.
  3. Se amestecă untul, apoi se adaugă dovleacul și salvia.
  4. Se amestecă bine pentru a combina, apoi se asezonează după gust.
  5. Se acoperă și se fierbe timp de 6-8 minute, amestecând din când în când, până când dovleacul este moale.
  6. Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Se scurg și se adaugă peste amestecul de dovleac.
  8. Se presară parmezanul.
  9. Se servește în boluri, stropite cu parmezan.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE