De Paste Feluri principale Fripturi

Antricot de miel cu roșii și usturoi

Ultimele pregătiri pentru masa de Paște, iar noi îți venim în ajutor cu o rețetă ce nu poate lipsi de pe masa ta.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • un antricot de miel cu 8 coaste
  • 2 bucăți mușchi de miel din zona gâtului ( 250 g)
  • 3 fire rozmarin proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • oțet din vin alb
  • 300 g roșii cherry

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați în două antricotul de miel, asezonați cu sare și piper, apoi puneți carnea în tigaie cu puțin ulei de măsline.
  2. Picurați ulei peste mușchiul de miel și asezonați-l.
  3. Întoarceți antricoatele, apoi adăugați în tigaie cele 2 bucăți de mușchi.
  4. Rumeniți capetele cărnii și întoarceți fiecare bucată atunci când este cazul, astfel încât să se rumenească pe toate părțile.
  5. Alegeți frunzele de pe 3 fire de rozmarin și puneți-le într-un mojar, cu un praf de sare și piper.
  6. Curățați usturoiul, adăugați-l în mojar și zdrobiți totul bine.
  7. Puneți în mojar și muștarul Dijon, câteva linguri de ulei de măsline și puțin oțet de vin alb.
  8. Amestecați.
  9. Verificați dacă mielul este rumenit peste tot, apoi transferați-l într-o tavă de friptură.
  10. Scurgeți toată grăsimea din tigaie, apoi puneți-o pe sursa de foc pentru a prepara sosul.
  11. Întindeți peste miel amestecul din mojar și așezați deasupra roșiile păstrate pe chiorchine.
  12. Amestecați astfel încât totul să se impregneze cu condimente.
  13. Presărați sare și puneți tava în cuptorul preîncălzit, pe raftul de sus la 220 de grade, timp de 15 minute.
  14. Întoarceți antricoatele la jumătatea timpului.
  15. Când timpul s-a scurs, scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să stea 1 minut să se odihnească.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE