Carne De Paste Feluri principale Fripturi

Antricot de miel, rețeta lui Jamie Oliver

Se apropie Paștele dar și chiar dacă nu s-ar apropia, această rețetă propusă de Jamie este o adevărată călătorie culinară.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 2 antricoate de miel cu câte 8 coaste, fără grăsime
  • o nucșoară întreagă pentru ras
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Pe o bucată de hârtie care nu absoarbe grăsimea, așezată pe o planșetă, puneți bucățile de carne și tăiați-le în jumătate, astfel încât să obțineți 4 antricoate de miel.
  2. Plasați în cuptor o tavă pentru friptură și încingeți-o la 220 grade.
  3. Crestați rapid în zigzag suprafața fiecărei bucăți, apoi radeți fin deasupra 1/2 nucșoară și presărați chimion, boia și cimbru.
  4. Frecați antricoatele ca să se îmbibe cu arome, apoi puneți-le în tigaia încinsă, cu un strop de ulei de măsline.
  5. Aruncați hârtia.
  6. Rumeniți carnea pe toate părțile timp de 5 minute, întorcând-o din când în când.
  7. Verificați dacă este gata carnea și când s-a rumenit transferați-o în tava încinsă, cu oasele în sus și puneți tava în cuptor pe raftul de sus.
  8. Lăsați-o aproximativ 15 minute dacă doriți o friptură mediu făcută sau ceva mai mult dacă o doriți foarte bine făcută.
  9. După 7  minute întoarceți antricoatele.
  10. Scoateți tava din cuptor, întoarceți încă o dată carnea, scuturați tava și presărați sare.
  11. Plasați tava din nou în cuptor pentru câteva minute.
  12. Scoateți tava și lăsați antricoatele să se odihnească pe un tocător.
  13. Serviți cu pătrunjel tocat, felii de lămâie și garnitură de legume.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE