Carne De Paste Fripturi Mancaruri

Miel cu vin roșu gătit lent

miel cu vin rosu

Pentru că ne apropiem de Paște vă propunem o rețetă de miel cu vin roșu gătit lent.

Dificultate: ușor

Timp de gătire: îndelungat

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 1/4 kg picior de miel
  • 1 kg ceapă
  • 1 pumn crenguțe cimbru
  • 300 ml vin roșu
  • 1 pumn pătrunjel

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început de pregătește mielul.
  2. Încălziți cuptorul la 160 de grade.
  3. Ștergeți carnea cu prosoape de hârtie absorbantă și asezonați-o cu sare.
  4. Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați carnea și căliți-o la foc iute timp de 8 minute, întorcând-o de pe o parte pe alta.
  5. Scoateți carnea din tigaie și lăsați-o pe o farfurie.
  6. Tocați ceapa julien și căliți-o în aceeași tigaie timp de 10 minute, până când se înmoaie.
  7. Adăugați crenguțele de cimbru, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați pentru încă 1 minut.
  8. Condimentați cu sare și piper după gust.
  9. Așezați mielul într-un vas termorezistent.
  10. Deasupra așezați ceapa și la final turnați vinul roșu.
  11. Acoperiți vasul și lăsați la cuptor timp de 3 ore.
  12. La final presărați pătrunjelul tocat și serviți.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE