De Craciun De Paste Deserturi Torturi

Tort brownie de ciocolată

Să ne răsfătăm cu o felie de tort brownie decadent!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 175 g zahăr pudră
  • 75 g zahăr brun
  • 125 g ciocolată
  • 1 lingură sirop arțar
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Tapetați cu unt și hârtie de copt o tavă cu diametrul de 20 cm.
  3. Într-o tigaie topiți untul, zahărul pudră, zahărul brun, ciocolata și siropul de arțar.
  4. Topiți-le la foc mic și amestecați până obțineți o compoziție netedă și fără cocoloașe.
  5. Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc.
  6. Bateți ouăle cu furculița până devin spumoase.
  7. Adăugați ouăle în amestecul de ciocolată, împreună cu esența de vanilie, făina, praful de coptși pudra de cacao.
  8. Amestecați bine pentru a omogeniza.
  9. Turnați compoziția în forma de tort tapetată și coaceți timp de 25-30 de minute.
  10. Lăsați tortul să se răcească 30 de minute înainte de a fi porționat.
  11. Serviți decorat cu frișcă, înghețată sau fructe proaspete.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE