De sezon De vara Deserturi Fructe

Piersici poșate în vin cu vanilie și busuioc

Desertul ideal pentru petrecerile de neuitat.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 păstăi de vanilie cu semințele extrase
  • 100 g zahăr pudră
  • 8 frunze de busuioc
  • 4 piersici tăiate în jumătate și cu tot cu sâmbure
  • 200 ml vin spumant
  • frunze de busuioc pentru ornat

Pentru crema de vanilie:

  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml frișcă

Modalitate de preparare:

  1. Puneți  păstăile de vanilie, semințele și zahărul într-o cratiță cu apă 200 ml și aduceți în punctul de fierbere la foc mediu.
  2. Când începe să fiarbă, adăugați busuiocul și piersicile.
  3. Amestecați timp de 2-3 minute, până se înmoaie, apoi se pune un capac pe tigaie, se stinge focul și se lasă piersicile să se răcească în oală.
  4. Când s-au răcit se toarnă în vinul spumant și se lasă timp de 10 minute.
  5. In timp ce fructele se marinează, bateți vanilia, mascarpone și frișca împreună.
  6. Serviți piersicile într-un bol cu sirop din belșug.
  7. Finalizați cu o lingură de cremă și câteva frunze de busuioc.
  8. Dacă nu doriți crema de mascarpone, se potrivesc la fel de bine cu înghețată de vanilie sau consumate ca atare.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE