Carne De sezon Legume Mancaruri

Pui cremos cu dovleac

Musafiri? Răsfață-i cu un preparat de sezon, gustos și cremos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 20 g ciuperci porcini uscate
  • 1,2 kg pui, porționat în 8 bucăți
  • 1 lămâie, tăiată în jumătate
  • 2 linguri ulei măsline
  • 25 g unt nesărat
  • 1 ceapă mică, fin tocată
  • 300 g dovleac, curățat, fără semințe și tăiat în bucăți
  • 200 g ciuperci champignon, tocate
  • 300 ml smântână lichidă

Modalitate de preparare:

  1. Se înmoaie ciupercile porcini în 300 ml apă caldă timp de 30 min.
  2. Îndepărtați pielea de pe pui și frecați fiecare parte cu lămâie.
  3. Se încălzește uleiul într-o tigaie suficient de mare încât puiul să încapă într-un singur strat.
  4. Adaugați carnea de pui si gătiți până devine maronie pe ambele părți. Se transferă într-un vas termorezistent.
  5. Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
  6. Se topește untul într-o tigaie medie, se adaugă ceapa și 1 linguriță de sare, apoi se calesc până ceapa devine translucidă.
  7. Între timp, scoateți ciupercile porcini din apă și clătiți-le bine.
  8. Lăsați-le să se usuce pe un prosop absorbant și tăiați-le mărunt.
  9. Adăugați porcini și cuburile de dovleac pentru ceapa și căliți timp de 5 minute.
  10. Adaugați ciupercile proaspete și fierbeți timp de 5 minute, amestecând frecvent.
  11. Se amestecă smântâna cu 4-5 linguri de apă, porcini și condimente după gust.
  12. Lasați preparatul să fiarbă neacoperit timp de 10-12 minute, apoi se toarnă peste pui.
  13. Se acoperă și se fierbe la cuptor timp de 30-40 minute, întorcând carnea de pui o dată sau de două ori.
  14. Dacă prepartul devine prea uscat se adaugă 4-5 linguri de apă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE