De sezon De vara Deserturi Prajituri si tarte

Tartă cu cireșe

Profită la maxim de gustul unic al cireșelor.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 1 tartă cu diametrul de 23 cm

Tartă cu cireșe

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 125 g făină
  • 55 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 110 g unt rece
  • 2 gălbenușuri

Pentru umplutură:

  • 50 cireșe
  • 3 ouă
  • 70 g zahăr
  • 175 g smântână
  • 1/2 linguriță vanilie

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Pentru aluat, puneți făina, zahărul și sarea într-un castron mare.
  3. Adăugați bucățile de unt și amestecați cu mâinile pentru a obține o textură sfărâmicioasă.
  4. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați gălbenușurile.
  5. Lăsați compoziția la rece pentru 30 de minute.
  6. Întindeți o foaie de aluat, tapetați o tavă de tartă și lăsați la rece pentru 15 minute.
  7. Pentru umplutură, așezați cireșele peste crustă.
  8. Se bat ouăle cu zahărul, apoi se încorporează smântâna și vanilia.
  9. Se toarnă crema peste cireșe.
  10. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
  11. Se lasă să se răcească înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE