De sezon Deserturi Prajituri si tarte Vegetarian

Tartă cu prune, alune și ciocolată

Cum să te bucuri de gustul intens al prunelor?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 175 g unt, plus extra de uns
  • 500 g prune
  • 175 g zahăr muscovado
  • 175 g făină cu agent de creștere
  • 175 g alune de pădure măcinate
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 g ciocolată neagră
  • 2 lingurițe alune
  • 2 lingurițe gem de coacăze sau prune

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
  2. Ungeți cu unt baza unei forme de tort cu diametrul de 20 cm și tapetați cu hârtie de copt.
  3. Tăiați în jumătate  4 prune și lăsați-le deoparte pentru mai târziu, apoi se taie prunele rămase.
  4. Puneți zahărul, untul, făina, alunele măcinate, ouăle și praful de copt intr-un castron mare.
  5. Bateți cu o lingura de lemn sau mixer electric timp de 1-2 minute, până când aluatul este unul neted.
  6. Se amestecă prunele tocate si ciocolata și se toarnă compoziția în forma pregătită.
  7. Aranjați prunele înjumătățit peste partea de sus a amestecului, presându-le ușor în jos, apoi împrăștiați alunele întregi.
  8. Se dă la cuptor pentru 40-50 de minute, până când își schimbă culoarea în partea de sus.
  9. Se lasă să se răcorească timp de 10 minute în tavă.
  10. Se încălzește gemul și se adaugă în partea de sus înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE