1.Curăţă, spală şi toacă cepele mărunt. Amestecă-le cu pătrunjelul tocat fin. Încinge uleiul şi căleşte tocătura de ceapă şi pătrunjel, cu un praf de sare.
2.Când ceapa s-a înmuiat, adaugă carnea. Lasă pe foc potrivit, amestecând din când în când, până îşi schimbă carnea culoarea. Adaugă sare şi piper negru proaspăt măcinat după gust.
3.Scoate carnea într-un castron şi las-o să se răcorească. Între timp, întinde aluatul pe planşeta dată cu făină. Taie 12 dreptunghiuri egale.
4.Pune compoziţie de carne pe 6 dintre ele şi unge-le marginile cu apă. Pune deasuprea restul de 6 dreptunghiuri şi apasă marginile, să se lipească bine.
5.Unge cu gălbenuș bătut, crestează puţin, aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 30-35 de minute. Serveşte calde sau reci.
Sugestie : Poţi umple pateurile cu o compoziţie de urdă, ceapă şi spanac. Vor fi la fel de gustoase.
500 g aluat franţuzesc (foitaj)
500 g carne tocată de vită
2 cepe albe
1 ceapă roşie
4 fire de pătrunjel verde
3 linguri cu ulei
1gălbenuş
sare
piper
Adaugă comentariu