1. Frământă un aluat din toate ingredientele până ce obţii o compoziţie omogenă și potrivit de tare. Dă-o la frigider 30 de minute.
2. Amestecă într-un castron ingredientele pentru umplutură.
3. Unge o tavă potrivită cu ulei și întinde ¾ din aluat. Toarnă umplutura de fructe și rade deasupra aluatul oprit.
4. Dă la cuptor vreo 50 de minute. Porţioneaz-o numai după ce se răcește. Servește-o cu frișcă proaspătă.
SUGESTIE. Dacă nu ai fructe proaspete pentru umplutură, poţi folosi gem. Pentru un gust și mai bun, adaugă câteva nuci sau alune măcinate!
Poza principala
Galerie foto
200 g unt
făina cat cuprinde
200 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
2 ouă mari
2 linguri cu smântână
ulei
sare
pentru umplutură
400 g afine
150 g zahăr
3 linguri cu amidon
1 lingură suc de lămâie
sare
Când vrei o prăjitură care să-ţi amintească de gustul copilăriei, prepară deliciu cu afine.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu