Indeparteaza samburii si trage jumatatile de prune in unt topit. Adauga zaharul si zaharul vanilat si un praf de scortisoara. Lasa pe foc cateva minute.
Freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adauga ouale unul cate unul si amesteca. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate.
Compozitia astfel obtinuta toarn-o intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Lasa la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute si serveste cu sosul de prune.
Revista FEMEIA DE AZI
Poza principala
Galerie foto
3 oua
180 g faina
200 g unt
100 g zahar
1 pliculet cu zahar vanilat
1 lamaie
2 lingurite cu praf de copt
100 g migdale
sare
1 lingura cu pesmet
Pentru sos:
300 g prune
25 g zahar
1 plic cu zahar vanilat
scortisoara
Pe buna dreptate aceasta reteta este numita „deliciu cu prune”.
Numar de portii
6
Calorii
310
Facebook Comments
Adaugă comentariu