1.Rumenește nucile într-o tavă, la cuptor, după care zdrobește-le. Separat, freacă gălbenușurile spumă cu 80 g de zahăr.
2.Toarnă treptat lichiorul de nuci. Adaugă albușurile bătute spumă cu restul de zahăr.
3.Încorporează făina amestecată cu cacaua și nucile măcinate. Pune compoziţia într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Coace la cuptor cam 35-40 de minute.
4.După ce s-a răcit, taie blatul în două foi. Bate bine smântâna. Adaugă zahărul, apoi ricotta.
5.Întinde jumătate din cremă între cele două blaturi. Acoperă cu restul de cremă și lasă la rece câteva ore.
Pentru blat
7 ouă
225 g făină
25 g cacao
50 ml lichior de nuci
125 g zahăr
50 g nuci
Pentru cremă
1 cutie brânză ricotta
200 ml smântână dulce
3 pliculețe cu zahăr vanilat
Adaugă comentariu