1. Într-un castron, amesteca apa înfierbântata cu cacaua cernuta.
2. Toarna laptele, esența de vanilie, gemul și amesteca foarte bine totul.
3. Separat, freaca untul cu zaharul pâna ce devine o spuma fina, adauga ouale pe rând, amestecând dupa fiecare.
4. Amesteca faina cu un praf de sare și praful de copt. Încorporeaza amestecul de cacao și apoi pe cel de oua.
5. La final, pune zmeurica spalata și zvântata. Unge cu unt tava de copt și acopera cu hârtie de copt.
6. Toarna compoziția, niveleaza ușor și da la cuptorul încins vreo 30-35 de minute.
7. Daca nu ești sigura, fa-i testul scobitorii înainte de-a o scoate din cuptor.
8. Lasa sa se racoreasca 15 minute în tava, taie în patrate potrivite și pudreaza cu zahar. În momentul servirii, pune deasupra câteva zmeurici proaspete.
200 g zmeura
250 g faina
230 g unt
130 g zahar
250 ml apa
4 oua
60 g cacao
120 ml lapte
180 g gem de zmeura
1 lingurița cu esenta de vanilie
3 lingurite cu praf de copt
unt pentru uns tava
sare
Adaugă comentariu