Dependenta de mancare seamana cu dependenta de droguri

Text
eCuisine
Sursa
ABC News
Foto
Shutterstock
Cercetatorii au descoperit multe asemanari intre dependenta de mancare si cea de substante. Obsesia pentru mancare trebuie luata in serios.
pofta.jpg

 

Cercetatorii de la Universitatea Yale au descoperit ca femeile care dau semne de dependenta de mancare au mai multa activitate cerebrala in zonele asociate cu pofta atunci cand li se arata o fotografie cu un milkshake si li se ofera, apoi, sa guste, decat femeile care arata o pofta redusa de mancare. 

De asemenea, femeile care arata mai multe semne de dependenta de mancare au mai putina activitate in partea creierului care scade dorinta de a manca,

Pentru a masura dependenta de mancare, cercetatorii au folosit o scara similara cu cea folosita in masurarea dependentei de droguri. „Ne-a interesat aceasta cercetare pentru ca studiile arata multe paralele intre obezitate si dependenta de substante. Cercetarile de pana acum au aratat asemanari in creier”, spune Ashley Gearharst, cercetator principal.

„Anticiparea unui produs preferat de mancare declanseaza o activare foarte mare a creierului, chiar mai mare decat primirea propriu-zisa a produsului”, spune Bonnie Levin, director al Diviziei de Neuropsihologie in cadrul Scolii de Medicina a Universitatii din Miami.

Dependentii de mancare arata multe dintre simptomele dependentilor de droguri, inclusiv o preocupare obsedanta pentru mancare, lipsa controlului si mancarea in exces. Nu toti dependentii de mancare sunt obezi si nu toti cei care mananca in exces sunt dependenti de mancare, mai spun cercetatorii.

Desi dependenta de heroina, cocaina sau alcool este mult mai periculoasa, expertii spun ca si dependenta de mancare este foarte serioasa. 

 

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE