Deserturi & băuturi

Desert cu fructe si fistic

Text
Desert cu fructe si fistic
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
desert_cu_fructe_si_fistic_mg_2344_.jpg

Ingrediente

100 g margarină
3 linguri zahăr pentru diabetici
2 ouă
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță nucșoară măcinată
½ linguriță ghimber măcinat
250 g făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
1 praf de sare
1 fiolă eseță de rom
150 g smântână degresată (grăsime 12%)
50 g stafide
25 g fistic
câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Mod de preparare

Pui stafidele la înmuiat în apă caldă cu esența de rom. Aprinzi focul la cuptor. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunea de aproximativ 20×25 cm.

Freci spumă margarina topită la temperatura camerei cu zahărul. Adaugi treptat aromele, ouăle bătute cu sarea, făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul. La sfârșit încorporezi treptat alunele, stafidele și smântâna și omogenizezi. Torni compoziția în tavă și coci prăjitura timp de 30-35 de minute, la foc mijlociu. O tai în bucăți după ce s-a răcit.

Sfat: Pentru ca prăjitura să fie mai aspectuoasă, prepară un sirop din 1 lingură zahăr dietetic și 50 ml apă, unge prăjitura și presară deasupra alunele.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE