Revista Practic în bucătărie

Desert cu mere si scortisoara

Spală merele şi curăţă-le de seminţe, apoi taie-le în cubuleţe.

Pune-le într-o tigaie înaltă în care ai încins untul şi pune zahărul şi beţele de scorţişoară deasupra. Amestecă până fructele se pătrund şi zahărul s-a caramelizat.

Taie aluatul dezgheţat în nouă părţi egale. Pune pe mijlocul fiecărui pătrat una-două linguri cu compoziţia de mere şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Unge marginile aluatului cu ou bătut, presară zahăr deasupra (opţional), şi dă la cuptor 12-15 minute la foc potrivit. 

Serveşte desertul rapid cu mere călduţ, alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

credit foto: Thinckstock

 

Sugestie

Dacă nucile îţi sunt pe plac, rumeneşte o mână cu mieji într-o tigaie şi adaugă-i peste cubuleţele de mere.

Poza principala

desert_cu_mere_si_scortisoara_mi.jpg

 

400 g aluat foitaj

1 kg mere ionatane

100 g zahăr brun

2-3 beţe de scorţişoară

1 linguriţă cu unt

1 ou

Pentru musafiri care se anunţă neaşteptat, pregăteşte o reţetă simplă şi delicioasă de desert cu mere şi scorţişoară.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE