1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Puneti merele taiate, zeama de lamaie, socata, zaharul, 5 linguri de apa si stafidele intr-o cratita. Fierbeti pentru 10 minute, pana se inmoaie merele.
2. Intre timp, amestecati malaiul cu 1 lingura de apa si adaugati peste mere. Fierbeti pana ce toata compozitia se ingroasa, luati de pe foc si turnati intr-un vas termorezistent.
3. Puneti ambele tipuri de faina, uleiul si scortisoara intr-un robot de bucatarie. Mixati bine. Puneti intr-un castron, adaugati zaharul si fulgii de ovaz si amestecati. Presarati compozitia peste merele din vas.
4. Coaceti in cuptor pentru 30 de minute sau pana se rumeneste putin. Serviti cu inghetata.
1 kg mere, curatate, fara miez si taiate
zeama de la 1/2 lamaie
100 g zahar
2 linguri socata (suc de flori de soc)
60 g stafide
1 lingura malai
Pentru crusta:
60 g faina de ovaz
60 g faina
1/2 lingurita scortisoara
90 g ulei de masline
90 g zahar demerara
60 g fulgi de ovaz
Adaugă comentariu