Asaza foaia de tort intr-un castron pe masura si pune deasupra dulceata. Stropeste cu sherry, acopera cu o farfurie lata sau un capac si lasa la inmuiat peste noapte (la rece).
Incalzeste putin laptele, introdu batonul de vanilie taiat pe lung, acopera si lasa 20 minute, apoi scoate batonul. Bate ouale cu galbenusurile si zaharul pudra, apoi adauga laptele. Fierbe la foc mic, amestecand cu telul pentru a nu se coagula.
Cand crema se ingroasa, ia-o de pe foc si adauga untul, pentru a nu forma pojghita. Pana se raceste, amesteca din cand in cand, din acelas motiv. Scurge sucul de compot si dizolva in el gelatina.
Aranjeaza fructele peste stratul de dulceata si toarna sucul deasupra. Lasa la frigider pana se coaguleaza. Adauga deasupra crema si adauga un strat generos de frisca.
1 foaie subtire de tort mic,
600 ml lapte,
2 oua,
2 galbenusuri,
2 lingurite de zahar pudra,
1/2 baton de vanilie,
150 ml sherry (sau coniac ori vin de porto),
200 g dulceata de zmeura,
fructe de padure sau capsuni,
300 g frisca,
o lingurita de unt,
compot de fructe,
28 g gelatina
Adaugă comentariu