Curăță căpșunele de codițe și spală-le sub jet de apă rece. Presară desupra 1-2 linguri cu zahăr brun și pune-le pe foc mic până se leagă puțin sosul de fructe (10 minute). Aromatizează cu vanilie la final.
Între timp, bate frișca și încorporează crema mascarpone. Zdrobește biscuiții. Montează paharele cu desert: la bază, un strat de biscuiți, apoi sos de căpșune, crema de frișcă și mascarpone. Repetă procedura până umpli paharele. Servește imediat.
Tips. Dacă îți faci griji pentru siluetă, înlocuiește crema mascarpone cu iaurt de casa și renunță la zahărul brun. Acest desert rapid cu iaurt va fi la fel de delicios.
200 g biscuiți digestivi
200 ml smântână dulce
200 g mascarpone
500 g căpșune (prune, piersici sau orice alt fruct proaspat sau din compot)
zahăr brun
vanilie
Adaugă comentariu