Blog

Dieta fără gluten

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Intoleranţa la gluten este cea mai răspândită boală genetică din Europa. Dar o poţi dobândi şi în urma curelor de slăbire severe, a tratamentelor medicamentoase sau a infecţiilor digestive.
dieta_fara_gluten.jpg

Până la urmă, ce mâncăm?

În funcţie de gradul de intoleranţă la gluten, va trebui să renunţi la pâine şi restul produselor problematice pentru totdeauna sau doar pentru anumite perioade, la recomandarea medicului.  

 

Salata Caprese cu vinete

 

Iată câteva sfaturi pentru o viaţă fără gluten uşoară:

1. Nu trebuie să renunţi la spaghetele bolognese, ci doar să înlocuieşti pastele din făină de grâu cu cele chinezeşti, din făină de orez. Sunt la fel de gustoase!

2. Salata de vinete sau crema de brânză poţi să le întinzi pe rondele din orez, un înlocuitor perfect al feliilor de pâine. 

3.N-ai voie la bere, pentru că, de regulă, malţul se obţine din orz. Treci pe vin roşu – un pahar de 125 ml pe zi e cantitatea ideală. 

4.În principiu, ai liber şi la ciocolata din comerţ, dar în acest caz trebuie să fii foarte atentă la etichetă! Uniunea Europeană obligă producătorii să consemneze prezenţa glutenului în lista ingredientelor. 

 

Ciocolată de casă

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE