Blog

Dieta fara zahar (100% fara zahar)

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
Guliver/Thinkstock
În orice dietă de slăbit, consumul de zahăr trebuie redus drastic. Ce-ar fi să-l elimini complet din lista ta de bucate?
476614733.jpg

Dulciurile sunt atât de gustoase, încât, atunci când le devorăm, ultimul lucru care ne trece prin cap este cât de dăunătoare sunt ele pentru sănătate şi pentru siluetă. Chiar dacă zahărul îţi oferă o stare de bine imediat ce l-ai consumat datorită efectului energizant, efortul necesar din partea organismului pentru prelucrare şi asimilare aduce numai probleme.

 

De ce e zahărul nociv?

Nu numai din cauza numărului mare de calorii pe care îl conţine, ci şi pentru că:

►provoacă dezechilibre hormonale

►creşte pofta de mâncare, favorizând obezitatea

►duce la formarea celulitei

►suprasolicită pancreasul, ceea ce duce la apariţia diabetului

►induce somnolenţă.

 

Momentul adevărului

Contrar aşteptărilor, nu doar dulciurile conţin zahăr. Îl găseşti în produse de patiserie, conserve, produse semipreparate şi nu numai. Zahărul prelucrat, devenit de altfel parte a alimentaţiei de bază, este cel mai periculos pentru organism! Chiar dacă fructele şi legumele conţin şi ele glucide într-o măsură mai mare sau mai mică, acestea sunt mult mai uşor de asimilat.

 

Stiai? O persoană consumă aproximativ 50 kg de zahăr anual, din dulciuri şi nu numai!

 

Dieta fără zahăr

Pe durata dietei, sunt total interzise:

● orice fel de dulciuri preparate cu zahăr

● fructele şi legumele cu un conţinut ridicat de glucide

● toate produsele pe bază de făină.

 

Bine de stiut. Cafeaua o poţi bea doar fără zahăr, frişcă sau alţi îndulcitori naturali. La fel şi ceaiul.

 

Uită de:

● pâine albă

● orez alb

● paste

● cartofi sau chipsuri

● dressinguri pentru salate cu zahăr adăugat

● miere, dulceţuri sau siropuri

● sucuri cu zahăr adăugat

● bere şi alcool.

 

Fructe interzise: banane, struguri, ananas.

În schimb, ai voie: portocale, mere, pere, gutui, pepene, grepfrut, piersici, kiwi, nectarine, afine.

Legume interzise: cartofi, sfeclă-roşie, fasole prăjită.

Liber la: ciuperci, varză, dovlecei, vinete, castraveţi, roşii, linte, ridichi, spanac, salată verde, mazăre, broccoli, morcovi, dar moderat.

 

Alimente permise:

● peşte şi fructe de mare

● carne slabă de pasăre, vită sau porc

● ouă

● nuci, seminţe

● cereale integrale fără zahăr

● lapte şi produse lactate

● ulei de măsline, condimente.

 

De reţinut!

Poţi lua între 3 şi 6 mese pe zi, dar astfel încât să nu depăşeşti niciodată 1.500 kcal, dacă îţi doreşti să slăbeşti, nu doar să mănânci sănătos!

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE