Dorada cu piure de vinete

  1. Spală bucățile de pește, filetează-l și fiecare file obținut împarte-l în două.
  2. Spală vinetele și taie-le în cuburi. 
  3. Prăjește-le în 2 linguri de ulei de măsline, la care adaugă 1 cățel de usturoi.
  4. Când vinetele s-au înmuiat, scurge-le de excesul de ulei și procesează cu un blender pentru a obține un piure cremos.
  5. Condimentează-l cu sare și piper, adaugă 1 lingură cu ulei de măsline și lasă-l deoparte.
  6. Taie roșiile în cuburi, adaugă peste ele ceapa verde tocată mărunt și asezonează-le cu un sos făcut din ulei de măsline, sucul de la 2 lămâi și portocale.
  7. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru câteva minute.
  8. Gătește peștele într-o tigaie de tip grill.
  9. Servește cu garnituă de piure și salsa de roșii cu portocale. 

 Credit Foto: Fotolia/ Visionsi

Poza principala

dorada_piure_vinete.jpg

  • 2 dorade
  • 5 roșii
  • sucul de la 2 lămâi
  • 3 portocale
  • 3 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
  • 4 vinete
  • 1 cățel usturoi
  • cimbru proaspăt

 

Această combinație este mai mult decât interesantă, file de doradă cu piure cremos de vinete.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE