- Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.
- Luați o bucată de folie de aluminiu care să măsoare de 5 ori lungimea peștelui.
- Împăturiți-o în jumătate, iar în centrul acesteia adăugați ceapă roșie, fenicul și usturoi.
- Plasați peștele deasupra legumelor.
- Asezonați cu sare, piper și semințe de fenicul.
- Împănați peștele cu plante aromatice.
- Stoarceți deasupra sucul de la 2 lămâi iar pe ce-a de a treia feliați-o și așezați-o rondele în jurul peștelui.
- Stropiți cu ulei de măsline.
- Impăturiți folia și sigilați marginile cu grijă.
- Gătiți peștele în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute.
- Serviți cu cartofi fierți și salată.
Poza principala
- 2 dorade mari
- 1 ceapă roșie, tăiată felii subțiri
- 1 bulb fenicul , feliat
- 1 cățel usturoi, tocat
- sare
- piper
- 1 linguriță semințe fenicul
- 4 mâini amestec plante aromatice ( pătrunjel, busuioc, fenicul, mărar, tarhon, maghiran, dafin )
- 3 lămâi
- 6 linguri ulei măsline
Mai aromat de atat, nu se poate. Va invitam sa descoperiti o reteta minunata.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu