Speli pestii cu apa rece, apoi ii stergi cu un prosop. Ii dai cu sare si piper. Cureti ceapa si o tai inele. Cateii de usturoi in coaja ii presezi pe suprafata de lucru pana devin plati. Speli rosiile si le tai in sferturi.
Pe cele uscate – in fasii. Dovlecelul il speli si il tai in felii. Incalzesti cuptorul. Intr-o tigaie, incingi 2 linguri de ulei de masline si pui la calit inelele de ceapa si cateii de usturoi.
Dupa ce au devenit sticlosi, pui sferturile de rosii, feliile de dovlecel si maslinele. Din plantele aromatice faci doua buchetele si le pui peste legume.
Pestele il asezi pe patul de legume, il stropesti cu 1 lingura de ulei de masline si dai vasul la cuptor pentru 15-25 de minute, la 200°.
Revista FEMEIA.
2 dorada mici (300 g fiecare)
sare, piper
2 cepe (200 g)
10 catei de usturoi
350 g rosii
30 g rosii uscate (daca nu ai in camara, le gasesti conservate la borcan la supermarket)
1 zucchini
3 linguri de ulei de masline
100 g masline negre fara samburi
cate 2 ramurele de rozmarin
cimbru, salvie
Adaugă comentariu