Dovleac copt

1. Spală dovleacul în coajă și taie-l în felii potrivite ca  mărime. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

2. Acoperă-le cu hârtie de copt bine umezită și dă la cuptorul încins pentru 40 de minute.

3. Verifică dacă s-a înmuiat dovleacul: dacă furculița intră ușor și repede, atunci este copt. În caz contrar, umezește din nou hârtia, acoperă și mai lasă 15-20 de minute la cuptor.

4. Presară scorțișoară și miere după gust (sau zahăr) și mai lasă în cuptor 10-15 minute. Servește dovleacul călduț.

 

Supă-cremă de dovleac (de post)

Poza principala

dovleac_mic.jpg

500 g dovleac

scorțișoară

miere

 

Plăcintă cu dovleac

O jumătate de ceaşcă de dovleac copt acoperă necesarul zilnic de vitamina A al organismului.
Numar de portii
2
Calorii
200
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE