Home » Vegetarian & vegan » Dovleac cu ardei iute la cuptor
Vegetarian & vegan

Dovleac cu ardei iute la cuptor

Foto
Fotolia/M.studio
Dovleacul la cuptor, un desert apreciat și aromat însă această combinație ușor picantă este cu mult mai interesantă.
dovleac_cu_ardei_iute_la_cuptor.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 dovleac alungit
  • 1 ardei iute roșu
  • sare
  • piper măcinat
  • câteva frunze de salvie
  • 1 baton de scorțișoară, rupt în bucăți
  • ulei de măsline

  Modalitate de preparare:

  1. Tăiați dovleacul în jumătate, scoateți semințele și feliați-l cu tot cu coajă.
  2. Zdrobiți ardeiul iute împreună cu un praf de sare, adăugați frunzele de salvie, bucățile de scorțișoară și ulei de măsline din belșug.
  3. Amestecați ingredientele și ungeți cu acest amestec bucățile de dovleac.
  4. Așezați feliile de dovleac într-o tavă de cuptor, peste care presărați sare și piper mpcinat.
  5. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți pentru 30 de minute sau până când coaja dovleacului s-a înmuiat. 
  6. Scoateți folia și mai lăsați dovleacul pentru încă 10 minute în cuptor pentru a prinde o textură ușor crocantă.
  7. Eliminați bucăți-le de scorțișoară și serviți preparatul cald.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.