Foto
Fotolia/M.studio
Dovleacul la cuptor, un desert apreciat și aromat însă această combinație ușor picantă este cu mult mai interesantă.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 dovleac alungit
- 1 ardei iute roșu
- sare
- piper măcinat
- câteva frunze de salvie
- 1 baton de scorțișoară, rupt în bucăți
- ulei de măsline
Modalitate de preparare:
- Tăiați dovleacul în jumătate, scoateți semințele și feliați-l cu tot cu coajă.
- Zdrobiți ardeiul iute împreună cu un praf de sare, adăugați frunzele de salvie, bucățile de scorțișoară și ulei de măsline din belșug.
- Amestecați ingredientele și ungeți cu acest amestec bucățile de dovleac.
- Așezați feliile de dovleac într-o tavă de cuptor, peste care presărați sare și piper mpcinat.
- Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți pentru 30 de minute sau până când coaja dovleacului s-a înmuiat.
- Scoateți folia și mai lăsați dovleacul pentru încă 10 minute în cuptor pentru a prinde o textură ușor crocantă.
- Eliminați bucăți-le de scorțișoară și serviți preparatul cald.
Facebook Comments
Adaugă comentariu