Home » Dovleac cu orez

Dovleac cu orez

  1. Curățați dovleacul de coajă și extrageți semințele.
  2. Tăiați dovleacul în bucăți mici.
  3. Tocați ceapa împreună cu usturoiul și frunzele de țelină, mărunțiți-le fin.
  4. Într-un castron amestecați dovleacul peste care adăugați frunzele de țelină.
  5. Condimentați cu sare, piper și curry.
  6. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  7. Într-o tavă termorezistentă, adăugați jumătate din cantitatea de dovleac, peste care așezați orezul și acoperiți cu încă un strat de dovleac. 
  8. Turnați apa fiartă peste compoziție.
  9. Acoperiți cu folie de aluminiu și introduceți vasul în cuptor pentru aproximativ 1 oră și jumătate.
  10. Serviți cu pătrunjel tocat pe deasupra. 

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images 

Poza principala

dovleac_cu_orez.jpg

  • 1 kg dovleac
  • 2 cepe mici
  • 2 căței usturoi
  • un vârf cuțit pudra curry 
  • 150 g orez 
  • 500 ml apă
  • jumătate legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze de țelină
  • sare
  • piper
Dovleacul este gustos indiferent dacă este folosit pentru un desert sau pentru un fel principal așa cum este această combinație.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.