- Curățați dovleacul de coajă și extrageți semințele.
- Tăiați dovleacul în bucăți mici.
- Tocați ceapa împreună cu usturoiul și frunzele de țelină, mărunțiți-le fin.
- Într-un castron amestecați dovleacul peste care adăugați frunzele de țelină.
- Condimentați cu sare, piper și curry.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Într-o tavă termorezistentă, adăugați jumătate din cantitatea de dovleac, peste care așezați orezul și acoperiți cu încă un strat de dovleac.
- Turnați apa fiartă peste compoziție.
- Acoperiți cu folie de aluminiu și introduceți vasul în cuptor pentru aproximativ 1 oră și jumătate.
- Serviți cu pătrunjel tocat pe deasupra.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 1 kg dovleac
- 2 cepe mici
- 2 căței usturoi
- un vârf cuțit pudra curry
- 150 g orez
- 500 ml apă
- jumătate legătură pătrunjel
- 2-3 frunze de țelină
- sare
- piper
Dovleacul este gustos indiferent dacă este folosit pentru un desert sau pentru un fel principal așa cum este această combinație.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu