Tăiați capacul dovleacului și curățați interiorul de semințe.
Tocați ceapa și usturoiul.
Ardeiul roșu îl tăiați în cuburi iar măslinele verzi rondele.
Adăugați toate ingredientele și condimentele peste carnea tocată și amestecați bine.
Umpleți interiorul doveacului cu acest amestec și puneți capacul decupat la început.
Așezați dovleacul într-un vas rotund. Adugați apă în recipient ( să acopere 3 centimentri din dovleac).
Introduceți vasul în cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 2 ore.
Pentru servire tăiați dovleacul în două bucăți și apoi în felii.
Credit Foto: Fotolia/ teleginatania
1 dovleac ( 1,5-2 Kg)
700 g carne tocată curcan
1 felie pâine
1 ceapă tocată
2 căței usturoi
1 ardei roșu
100 g măsline verzi
1 linguriță boia iute
jumătate linguriță chimen
jumătate linguriță cuișoare ( pisate )
sare
piper
Adaugă comentariu