Spală quinoa în multe ape reci. Pune-o la fiert în supă clară de legume sau apă (1 parte quinoa – 2 părți lichid) pentru 10-15 minute, până lichidul este absorbit în totalitate. Dă deoparte, presară sare și piper după gust.
Între timp, călește în două linguri cu ulei ceapa tăiată julien și adaugă ciupercuțele întregi.
Taie dovleacul în două, scobește jumătățile cu atenție și umple-le cu amestecul de quinoa, ceapă și ciuperci.
Dă la cuptor 30-40 de minute. Servește dovleacul copt cu frunze de busuioc și puțin ulei presarăt deasupra.
credit foto: Guliver/Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
1 dovleac plăcintar
12 linguri cu quinoa
400 g ciuperci gălbiori sau ghebe
2 cepe
ulei
sare, piper
busuioc
Un prânz plin de vitamine, dar și sățios și plin de fibre.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu