Dovlecei crocanți

1.Spală, curăță de coajă și taie bastonașe dovleceii. Presară sare peste ei și pune-i într-o sită.

2.Amestecă într-un castron iaurtul cu uleiul și boiaua dulce și/sau picantă după gust si intr-un alt vas pesmetul cu parmezanul.

3.Zvântă bastonașele de dovlecei, dă-le prin amestecul de iaurt, apoi prin cel de pesmet și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau rumenește-le rapid în baie de ulei).

4.Dă tava în cuptor pentru 25-30 de minute sau până bastonașele de dovlecei crocanți capătă o culoare aurie.

 

Sugestie. Servește dovleceii crocanți cu un sos picant. Pentru a-l pregăti, aurește într-o lingură cu uleid e măsline doi căței de usturoi feliați. Toarnă deasupra o conservă de roșii decojite în suc propriu și lasă să dea 2-3 clocote. Stinge flacăra, sărează și pipărează după gust, iar pentru un plus de aromă presară puțin busuioc uscat.

 

Musaca de dovlecei

Poza principala

dovlecei_crocanti_fotolia_47325462_subscription_xl.jpgc_manyakotic_-_fotolia.com_mica.jpg

2-3 dovlcei

200 ml iaurt

50 g parmezan (sau brânză mai uscată)

2 linguri cu ulei de măsline

boia dulce/picantă

pesmet

sare

 

Chifteluţe de post cu dovlecei

O gustare irezistibilă și surprinzătoare: dovlecei crocanți.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE