1.Spală, curăță de coajă și taie bastonașe dovleceii. Presară sare peste ei și pune-i într-o sită.
2.Amestecă într-un castron iaurtul cu uleiul și boiaua dulce și/sau picantă după gust si intr-un alt vas pesmetul cu parmezanul.
3.Zvântă bastonașele de dovlecei, dă-le prin amestecul de iaurt, apoi prin cel de pesmet și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau rumenește-le rapid în baie de ulei).
4.Dă tava în cuptor pentru 25-30 de minute sau până bastonașele de dovlecei crocanți capătă o culoare aurie.
Sugestie. Servește dovleceii crocanți cu un sos picant. Pentru a-l pregăti, aurește într-o lingură cu uleid e măsline doi căței de usturoi feliați. Toarnă deasupra o conservă de roșii decojite în suc propriu și lasă să dea 2-3 clocote. Stinge flacăra, sărează și pipărează după gust, iar pentru un plus de aromă presară puțin busuioc uscat.
2-3 dovlcei
200 ml iaurt
50 g parmezan (sau brânză mai uscată)
2 linguri cu ulei de măsline
boia dulce/picantă
pesmet
sare
Adaugă comentariu