Foto
Fotolia/istetiana
Cu ce mai mâncăm humusul? Cu dovlecei marinați!

Timp de preparare: mediu
Dificultate : ușor
Porții: 4
Ingrediente:
- 900 g dovlecei
- 2 linguri sare
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 3 căței usturoi, tocați
- 80 ml ulei măsline
- 60 ml oțet din vin roșu
- piper
Modalitate de preparare:
- Tăiați dovleceii în rondele și puneți-i într-o sită.
- Adăugați 2 linguri cu sare, amestecați cu mâinile pentru a distribui sarea uniform și lăsați-i așa pentru 30 de minute.
- Clătiți dovleceii de excesul de sare și lăsați-i pe un prosop de bucătărie să se usuce.
- Într-un bol amestecași busuiocul tocat cu pătrunjelul la care adăugați usturoiul.
- Puneți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți pe rând dovleceii până când devin ușor crocanți pe ambele părți, aproximativ 6 minute în total.
- Transferați dovleceii gătiți într-un vas termorezistent și acoperiți cu jumătate din cantitatea de ierburi și jumătate din cea de oțet.
- Adăugați un alt strat de dovlecei și repetați repartizarea de ierburi și oțet.
- Lăsați preparatul la temperatura camerei pentru minim 30 de minute, până la 2 ore.
Facebook Comments
Adaugă comentariu