Home » Vegetarian & vegan » Dovlecei marinati cu usturoi
Vegetarian & vegan

Dovlecei marinati cu usturoi

Foto
Fotolia/istetiana
Cu ce mai mâncăm humusul? Cu dovlecei marinați!
dovlecei_marinati_cu_usturoi.jpg

Timp de preparare: mediu

Dificultate : ușor

Porții: 4

Ingrediente: 

  • 900 g dovlecei 
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 3 căței usturoi, tocați
  • 80 ml ulei măsline
  • 60 ml oțet din vin roșu
  • piper

 

 Modalitate de preparare:

  1. Tăiați dovleceii în rondele și puneți-i într-o sită.
  2. Adăugați 2 linguri cu sare, amestecați cu mâinile pentru a distribui sarea uniform și lăsați-i așa pentru 30 de minute.
  3. Clătiți dovleceii de excesul de sare și lăsați-i pe un prosop de bucătărie să se usuce. 
  4. Într-un bol amestecași busuiocul tocat cu pătrunjelul la care adăugați usturoiul.
  5. Puneți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți pe rând dovleceii până când devin ușor crocanți pe ambele părți, aproximativ 6 minute în total.
  6. Transferați dovleceii gătiți într-un vas termorezistent și acoperiți cu jumătate din cantitatea de ierburi și jumătate din cea de oțet.
  7. Adăugați un alt strat de dovlecei și repetați repartizarea de ierburi și oțet.
  8. Lăsați preparatul la temperatura camerei pentru minim 30 de minute, până la 2 ore. 
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE