1. Spălă bine dovleceii, șterge-i cu un șervet absorbant, după care taie-i în felii cât mai subțiri.
2. Separat, pune la fiert apă cu un praf de sare. După ce a dat într-un clocot, opărește feliile de dovlecei. Lasă feliile într-o strecurătoare să se scurgă bine.
3. După ce s-au răcorit, înfășoară fiecare biluță de mozzarella într-o felie de dovlecel. Așază-le ușor într-un borcan sterilizat. Printre ele pune frunze de mentă, rondele de usturoi, semințe de coriandru și sare.
4. Acoperă totul cu ulei de măsline și lasă să se marineze, la loc ferit de lumină, la temperatura camerei, cel puțin două zile.
credit foto: Photoland/Profimedia
2 dovlecei
20 biluțe de mozzarella
3 cătei de usturoi
1 lingură cu semințe de coriandru
2 crenguțe de mentă
500 ml ulei de măsline
1 lingură cu sare grunjoasă
Adaugă comentariu