Home » Dovlecei marinați

Dovlecei marinați

1. Spălă bine dovleceii, șterge-i cu un șervet absorbant, după care taie-i în felii cât mai subțiri. 

2. Separat, pune la fiert apă cu un praf de sare. După ce a dat într-un clocot, opărește feliile de dovlecei. Lasă feliile într-o strecurătoare să se scurgă bine. 

3. După ce s-au răcorit, înfășoară fiecare biluță de mozzarella într-o felie de dovlecel. Așază-le ușor într-un borcan sterilizat. Printre ele pune frunze de mentă, rondele de usturoi, semințe de coriandru și sare.

4. Acoperă totul cu ulei de măsline și lasă să se marineze, la loc ferit de lumină, la temperatura camerei, cel puțin două zile.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Salată de dovlecei murați

Poza principala

dovlecei_mici.jpg

2 dovlecei

20 biluțe de mozzarella

3 cătei de usturoi 

1 lingură cu semințe de coriandru

2 crenguțe de mentă 

500 ml ulei de măsline

1 lingură cu sare grunjoasă 

 

Ardei muraţi umpluţi cu varză

Vrei sa incerci o reteta noua de muraturi? Dovleceii marinati sunt o adevarata delicatesa!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.