Home » Dovlecei murati

Dovlecei murati

Spalati si decojiti dovlecelul, apoi taiati-l pe lung.

Puneti in borcanul sterilizat frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, mararul, 2-3 bucati de hrean si de morcov. Puneti apoi dovlecelul si ardeiul iute.

Dovlecei marinati

Pe deasupra, asezati restul de frunze de visin, dafin, hrean si morcov.

Puneti apa la fiert cu boabe de mustar, piper si sare. Dupa ce a dat un clocot, turnati jumatate din apa peste dovlecel si lasati cam 20 de minute. Turnati apoi restul de apa, sigilati borcanul, lasati sa se raceasca apoi depozitati dovleceii murati intr-un loc intunecat si racoros.

Salata de dovlecei murati

Poza principala

dovlecei_murati400.jpg

1 kg dovlecei
2 linguri sare grunjoasa
550 ml apa
boabe de mustar
boabe de piper
3-4 frunze de visin
marar
1 hrean, curatat si taiat pe lung
1 morcov, curatat si taiat pe lung
2 frunze de dafin
frunze de telina
1 ardei iute
cimbru

Aceasta reteta de dovlecei murati se poate servi in anotimpul racoros alaturi de numeroase feluri de mancare.
Numar de portii
1 borcan
Facebook Comments