Spalati si decojiti dovlecelul, apoi taiati-l pe lung.
Puneti in borcanul sterilizat frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, mararul, 2-3 bucati de hrean si de morcov. Puneti apoi dovlecelul si ardeiul iute.
Pe deasupra, asezati restul de frunze de visin, dafin, hrean si morcov.
Puneti apa la fiert cu boabe de mustar, piper si sare. Dupa ce a dat un clocot, turnati jumatate din apa peste dovlecel si lasati cam 20 de minute. Turnati apoi restul de apa, sigilati borcanul, lasati sa se raceasca apoi depozitati dovleceii murati intr-un loc intunecat si racoros.
1 kg dovlecei
2 linguri sare grunjoasa
550 ml apa
boabe de mustar
boabe de piper
3-4 frunze de visin
marar
1 hrean, curatat si taiat pe lung
1 morcov, curatat si taiat pe lung
2 frunze de dafin
frunze de telina
1 ardei iute
cimbru
Adaugă comentariu