1. Spală dovleceii și taie-i rondele și pune-le într-o sită, la scurs.
2. Bate oul cu puțină sare și piper, iar în făină presară puțin piper (și boia iute, dacă-ți place gustul picant).
3. Trece fiecare felie de dovlecel prin amestecul de făină, apoi prin ou și din nou făină, tapetând cât mai bine feliile.
4. Prăjește-le la foc iute în ulei încins, pe ambele fețe, și scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
5. Pentru sos, zdrobește cățeii de usturoi. Freacă pasta de usturoi cu un praf de sare, apoi toarnă ulei puțin câte puțin, amestecând ca la maioneză. Torni ulei în funcție de cât de mult sau puțin sos îți dorești să pregătești.
6. Pune 1-2 lingurițe cu oțet, roșiile tăiate cubulețe și mărarul tocat mărunt. Amestecă ușor.
7. Servește dovleceii cu sos de usturoi și roșii, iar dacă medicul nu a interzis, merge și un pahar cu bere sau vin alb.
Sugestie. După ce ai dat feliile prin oul bătut, trece rondelele printr-un amestec de pesmet și susan și presează ușor pentru a obține o crustă cât mai crocantă.
Chifteluţe de dovlecei cu feta
2 dovlecei
2 ouă
făină
sare
piper alb
ulei
pentru sos:
1 căpățână de usturoi
1 roșie
oțet
mărar
sare
ulei
Adaugă comentariu