1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Incalzeste 2 linguri de ulei de masline intr-o oala si prajeste ceapa pana se inmoaie, fara insa sa se colorizeze in auriu.
3. Adauga usturoiul, carnea tocata, amestecand in continuu pana prinde culoare si nu mai are cocoloase.
4. Adauga ardeiul iute, chimenul, coriandrul si oregano.
5. Amesteca rosiile.
6. Lasa la fiert timp de 20 de minute, apoi adauga fasolea si asezoneaza.
7. Taie o treime din fiecare dovleac. Scoate semintele si fibrele. Asezoneaza si unge interiorul dovlecilor cu ulei. Umple-i cu carnea tocata si acopera cu capacul taiat.
8. Pune-i la cuptor timp de 45 de minute sau pana se inmoaie.
9. Serveste cu salsa, frunze de rucola si branza.
Ulei de masline
1 ceapa, taiata
1 catel mare de usturoi, zdrobit
500g de carne tocata de vita
O jumatate de lingurita de ardei iute taiat marunt
1 lingurita de chimen
O jumatate de lingurita de coriandru
Un varf de cutit de oregano uscat
1 conserva de rosii taiate
O conserva de fasole rosie, scursa si uscata
4 dovleci medii
Sare si piper negru
Pentru salsa
1 avocado, taiat
2 rosii, taiate
Suc de lime
1-2 linguri de coriandru taiat marunt
Sare de mare si piper negru dupa gust
Pentru servire
Frunze de rucola
Branza cheddar rasa
Adaugă comentariu