1. Curăţă ciupercile și ceapa, taie-le mărunt și pune-le la călit împreună cu ficăţeii, curăţaţi și ei de pieliţe.
2. Dă prin mașina de tocat carnea și călește-o puţin. Când se răcoresc ficăţeii, dă-i prin mașina de tocat împreună cu ceapa și ciupercile călite.
3. Pune totul într-un castron și amestecă bine cu ardeiul cubuleţe, verdeaţa tăiată mărunt, patru ouă bătute foarte bine, ceapa verde tocată. Condimentează cu sare și piper.
4. Unge forma de copt cu unt și tapeteaz-o cu făină, răstoarnă compoziţia și dă la cuptor până se rumenește puţin deasupra.
5. Bate oul rămas împreună cu boiaua (dulce sau picantă, după preferinţă) și o lingură cu pesmet și unge drobul deasupra. Dă din nou la cuptor, până se aurește și această crustă. Taie după ce s-a răcit.
300 g ficăţei de pui
500 g carne de pui, porc sau vită
400 g ciuperci
5 ouă
2 legături de ceapă verde
2 cepe
1 ardei gras roşu
pătrunjel
mărar
boia dulce sau iute
1 lingură cu pesmet
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu